Zo bereid je je voor op het backpacken naar Azië

backpacken Azië

Vaak hoor je op verjaardagen of bij andere gelegenheden hoe leuk het is om te gaan backpacken. Vaak gaat het dan over Australië, wat bekend staat als backpackland. Het is echter ook heel goed mogelijk in Azië en op andere plekken in de wereld. Er zijn speciale backpacker hostels en tal van voorzieningen. Op het internet zijn veel reisverhalen te vinden. Het is goed om hier eens in te duiken om een beeld te krijgen van de mogelijkheden om naar Azië te gaan als backpacker. Een backpack mag dan natuurlijk niet ontbreken. Wat heb je echter nog meer nodig? We delen graag onze tips.

Hoe lang ga je weg?

Het is belangrijk om vooraf te bepalen hoe lang je weggaat. Kijk hierbij ook naar de verschillende landen die je wilt bezoeken. Hoe lang mag je in een land blijven? Waar en hoe moet je het visum aanvragen? Het is belangrijk om een goede planning te hebben. Een planning die naar wens wat bijgesteld kan worden. Zorg voor voldoende speelruimte om ergens wat langer te blijven.

Waar ga je overnachten?

Bekijk van tevoren waar je kunt overnachten. Het is beter om hier vooraf wat tijd in te investeren dan om op locatie een hele dag naar een plek te zoeken om te overnachten. Het is zonde van de tijd. Op de bestemming moet je genieten van de cultuur en alle bezienswaardigheden bezoeken.

Het budget

Kijk hoeveel budget er is. Wat kosten de tickets? Het reizen in het land zelf en ook de overnachtingen plus het eten. Het is goed om natuurlijk een ruimer budget te hebben dan nodig. Zorg ook voor een goede reisverzekering met een uitgebreide dekking voor de ziektekosten. Bij een noodgeval is het mogelijk om hier een beroep op te doen. Het nummer van de ambassade kan ook handig zijn.